Menü Yarını bekleme anında haber al - ANTALYA GÜNCEL
Tarih: 17.03.2026 15:42
Denetim ekipleri sahada: Bayram öncesi yoğun mesai

Denetim ekipleri sahada: Bayram öncesi yoğun mesai

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA-BHA

Ticaret İl Müdürlükleri ekipleri, artan talep nedeniyle özellikle temel tüketim ürünlerinde fiyat ve etiket kontrollerine ağırlık veriyor.

Konya’da ekipler, marketlerde ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatlarını karşılaştırdı, fiyat değişim tarihlerini inceledi. Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, tüketicinin korunması için sahada aktif şekilde görev yaptıklarını belirtti. Çağlayan, bayram öncesinde şeker, lokum, kahve, kolonya ve giyim ürünleri gibi yoğun talep gören kalemlere özellikle odaklandıklarını ifade etti. Yılbaşından bu yana 600’ün üzerinde iş yerinin denetlendiğini ve yaklaşık 1 milyon 250 bin lira ceza uygulandığını da sözlerine ekledi.

Van’da fahiş fiyata yakın takip

Van’da gerçekleştirilen denetimlerde ise özellikle fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi hedeflendi. Ekipler, ürünlerin etiket ve kasa fiyatları arasındaki uyumu kontrol ederken, bazı işletmelerde uygunsuzluk tespit edilerek tutanak tutuldu. Ticaret İl Müdürü Derya Ayaydın, son üç aylık fiyat değişimlerinin de incelendiğini ve gerekli görülen durumların Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletildiğini belirtti. 2026 yılı içinde yüzlerce firmanın denetlendiği bildirildi.

Kayseri’de binlerce ürün incelendi

Kayseri’de denetimler, merkez ilçelerde yoğunlaştırıldı. Ticaret İl Müdürü Gazi Dinçaslan’ın katıldığı kontrollerde ekipler, alışveriş yaparak kasa ve raf fiyatlarını birebir karşılaştırdı. Ramazan ayı boyunca yüzlerce firmada binlerce ürünün denetlendiğini aktaran Dinçaslan, çok sayıda aykırılık tespit edildiğini ve yüz binlerce lira ceza kesildiğini söyledi. Denetimlerin yerel yönetimlerle koordinasyon içinde sürdürüldüğü vurgulandı.

Malatya’da kapsamlı kontroller

Malatya’da ise denetimler yalnızca marketlerle sınırlı kalmadı; kafe, restoran, fırın ve pastaneler de incelemeye alındı. Ticaret İl Müdür Vekili Songül Esen, yıl başından bu yana binlerce işletme ve yüz binlerce ürünün kontrol edildiğini açıkladı. Denetimlerde yüzlerce ihlal tespit edilirken, milyon liralık cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Denetim ekipleri sahada Bayram öncesi yoğun mesai

Amaç: Güvenli ve adil alışveriş

Yetkililer, denetimlerin temel amacının vatandaşların bayram alışverişini güvenli ve adil koşullarda yapabilmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve tüketici mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmaların hem sahada hem de idari düzeyde kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları ilgili hatlar ve resmi başvuru kanalları üzerinden bildirebileceği hatırlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —