Psikoloji alanının bireyler ve toplum üzerindeki etkisinin her geçen gün arttığını vurgulayan İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek, bölümün sunduğu fırsatlar ve eğitim kalitesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek, “Psikoloji, günümüzde sadece bireylerin ruh sağlığını anlamak ve iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda...
10.09.2024
0
DİJİTAL DÖNÜŞÜME GÜNEŞ ENERJİSİ DESTEĞİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: -“TÜRKSAT, ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK. 131 DÖNÜMLÜK DEV GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ BİR YILDA 15 MİLYON KWH ENERJİ ÜRETECEK” -“SANTRAL, TÜRKSAT’IN ANKARA’DAKİ TÜM YERLEŞKELERİNİN ENERJİ İHTİYACININ TAMAMINI KARŞILAYACAK, YILDA 60 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK” -“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE ÇERÇEVESİNDE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ...
10.09.2024
0
Koroner arter hastalıkları, kalbe kan sağlayan damarların tıkanması veya daralması sonucu ortaya çıkar ve kalp krizi gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu hastalıklarda en sık başvurulan tedavi yöntemlerinden biri **koroner bypass ameliyatı** ve **koroner stent işlemidir**. Ancak, Prof. Dr. Nevrez Koylan’ın uyarısına göre bu işlemler sonrası “motoru sıfırladık” yanılgısına düşmemek...
10.09.2024
0
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Yöneticilerimiz, İlçe Başkanlarımız, Antalya Milletvekillerimiz Aliye Coşar, Cavit Arı, Aykut Kaya, Manavgat Belediye Başkanımız Dr. Nefi Kara, İl Kadın Kolları Başkanı Necla İnci Bayrak, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve partililerimiz ile birlikte 2024-2025...
10.09.2024
0

Anadolu Dernekleri Federasyonu Mesut Kocagöz’e özgürlük istedi

Anadolu Dernekleri Federasyonu Mesut Kocagöz’e özgürlük istedi
Yayınlama: 29.04.2024
5
A+
A-

Şu gerçek unutulmamalıdır ki, dün olduğu gibi bugün de yeryüzünde adalet tesis edilecektir. Yeter ki bizler, kaybolan adaleti dünyamıza yeniden hâkim kılmak için sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret edelim. Hayatımızın her alanında hakkı gözetelim. Hakikati dile getirmekten geri durmayalım. Kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alalım. Geleceğe dair ümitlerimizi diri tutalım.

Adalet, toplumu ayakta tutan en temel değerdir. Adalet, vicdanın sesidir; huzurun teminatıdır, güvenin dayanağıdır. Adalet, her hak sahibine hakkını vermektir. Aleyhimize de olsa hakkı üstün tutmaktır. Daima haklının yanında yer almaktır. Adalet, hayatın tüm alanlarına hâkim kılındığı zaman gerçek anlamını bulur.

Ayet-i Kerimede;

“Ey iman edenler! Allah için adaleti ayakta tutun, adil şahitler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi asla adaletsizliğe sevk etmesin. Adil olun; bu, takvaya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.”

Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Yönettikleri insanlara, ailelerine ve sorumlu oldukları kişilere karşı adaletle davrananlar, Allah katında nurdan hazırlanmış tahtlarda ağırlanacaklardır.”

Antalya’da yaşanan, Tünektepe teleferik kazası hepimizi derinde üzmüştür. Hakk’a yürüyen vatandaşımızın Allah’tan rahmet diliyoruz ve bir an önce gerçek sorumluların ortaya çıkartılmasını ve ihmali bulunan herkesin hak ettiği cezaları almasını beklediğimizi tüm kamuoyu önünde açıklıyoruz.

Fakat geçen süre zarfında bağımsızlığını tamamen kaybettiği anlaşılan yargının, Kepez Belediye Başkanı Sayın Mesut Kocagöz hakkında alel-acele verilmiş olan tutuklanma kararının hala devam ettirilmesi hukuki değil siyasi bir karar olduğu düşüncesi her geçen gün daha pekiştirmektedir.

Bu ülke vatandaşlarının can ve mal güvenliğinden sorumlu olanların ihmalleri sonucu yaşanan kazalarda yüzlerce canımız hayatını kaybetmiş ve hiçbirinde, hiçbir kamu görevlisi hakkında soruşturma yürütülmediği ortada dururken, Kepez Belediye

başkanı, Sayın Mesut Kocagöz’ün tutukluğunun devamı Kepez’de, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda CHP adayı olarak seçimlere katılan ve halkın büyük desteği ile belediye başkanı seçilen Mesut Kocagöz’ü tutuklamak aynı zamanda Kepez halkının da cezalandırılmasıdır.

Bu tutuklama sürecinin bir an önce sonlandırılması kamuoyu vicdanı rahatlatacaktır. Yargıdan vicdanları rahatlatan ve hukuka olan güveni tazeleyecek bir kararın alınmasını temenni ederiz. Federasyon olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı ve Sayın Mesut Kocagöz’ün bir an önce serbest bırakılıp görevinin başına geçmesini temenni ediyoruz.

Anadolu Dernekleri Federasyonu

Yönetim Kurulu Başkanı

Hıdır TURAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.