15703,40%-1,93
44,07% 0,17
51,19% 0,04
7320,00% 1,94
11854,23% 0,00
ANKARA - BHA
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre yarın Türkiye’nin doğu ve kuzey kesimlerinde yağışlı hava etkili olacak. Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağmur beklenirken, İç Anadolu’nun doğusu ile Adana ve Mersin çevrelerinde, ayrıca Doğu Anadolu’nun tamamı ile Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecek.
Yetkililer, özellikle Doğu Anadolu’daki eğimli bölgelerde çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
İç Anadolu ve Ege’nin iç kesimlerinde rüzgarın güney ve kuzey yönlerden zaman zaman saatte 40 ila 60 kilometre hıza ulaşabileceği tahmin ediliyor.
Yarın günün en yüksek sıcaklıklarının Ankara’da 8, İstanbul’da 10, İzmir’de 16 ve Erzurum’da 0 derece civarında olması bekleniyor.
Pazar günü yağışlı sistemin Doğu Anadolu’nun doğusuna doğru çekilmesi beklenirken, batı ve iç kesimlerde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise yer yer yağış geçişleri görülebilecek.
Soğuk havanın etkisini sürdüreceği Doğu Anadolu’da sıcaklıkların düşük seyretmesi bekleniyor. Pazar günü en yüksek sıcaklıkların Ankara’da 9, İstanbul’da 9, Antalya’da 21, İzmir’de 17 ve Erzurum’da eksi 1 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.
Genel olarak hava sıcaklıklarının doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, iç ve batı kesimlerde ise mevsim normallerine yakın seyredeceği öngörülüyor. Yetkililer, özellikle Doğu Anadolu’daki çığ riski ile iç kesimlerde beklenen fırtına ve sis ihtimaline karşı güncel uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirtti.